fbpx

YouTube реклама

YouTube реклама е услугата представлява организиране на рекламна кампания в Google AdWords for video, при която се рекламира клип, публикуван в YouTube. Плаща се за гледане на клипа. Услугата включва създаване и брандиране на YouTube канал и качване на клип, свързване на този канал с профила в AdWords, създаване и стартиране на рекламната кампания. Услугата включва изработването на видео клип. Не необходимо е предварително да имате изработен клип. Ние ще изработим кратък видео клип за вашата фирма, продукт или услуга.

YouTube реклама – Joy Magazine Video Marketing Case Study
[gview file=”https://www.videoinvolver.com/wp-content/uploads/2015/04/Joy-Magazine-Case-Study.pdf”]

Много скоро, рекламодателите в България вече ще могат да достигат по нов начин до потребителите и да спечелят вниманието им тогава, когато те търсят и гледат видео в YouTube.

  • Рекламодателите могат да достигнат до потребителите като им предложат качествено съдържание чрез TrueView рекламни формати:  In-Stream и In-Display;
  • Видео рекламите могат да бъдат възпроизвеждани преди, след или по време на видеото, което потребителят е избрал.

Както при AdWords кампаниите, така и при YouTube са възможни изключително широк спектър от начини на таргетиране – по демография (пол и възраст), по географско положение, по тематика на видеата / каналите, по интереси на хората, гледащи видеа, можем ръчно да изберем видеа / канали или уебсайтове от GDN, към които да насочим рекламите, по ключови думи и ремаркетинг.

Всяка рекламна кампания в YouTube платформата може да има множество интерактивни елементи – те представляват допълнения към основния рекламен видео клип, които препращат потребителите към сайта на рекламодателя, фокусират вниманието към определен рекламен елемент от клипа или са свързани с видео история, развиваща се в поредица от клипове.

YouTube рекламата не е просто споделяне на видео съдържание. Тя може да бъде изключително ефективна и ползотворна за постигане на рекламните цели, ако се управлява правилно и се познават в детайли специфичните възможности, които предлага платформата, включително и възможността за проследяване на ефективността и резултатите от камланията, чрез YouTube Analytics.