fbpx

video SEOGoogle, чрез популярния си сайт за видео споделяне YouTube, залага на това, все повече зрители и рекламодатели да мигрират от телевизията към интернет.

Video SEO (Video Search Engine Optimization) е най-съвременният и ефективен инструмент за реклама онлайн, иновативна услуга, която широко разпространява брандирано видео онлайн, като го прави лесно за откриване в търсачките Google, Yahoo, MSN и създава желаната видимост на бранда, продукта или услугата.

Търсачките са основен играч в онлайн видео индустрията и бизнесите са принудени да търсят нови методи за връзка с все по-напредналия уеб потребител. Няма по-ефективен метод за постигане на това от Video SEO.

Първата страница на Google е доминирана от резултати от социалните мрежи. Технологията е точно там, където трябва да бъде, и търсачките стоят и чакат, така че в момента видео съдържанието се намира в отлична позиция.  Добрата новина е, че ако се подходи професионално има възможност не само за добро позициониране на даден видео клип сред традиционните резултати в търсачката, когато хора търсят ключови думи, но и за позициониране на видео иконката сред тези резултати.

Проучванията показват, че онлайн потребителите са привлечени допълнително от тези графични изображения. Така видимостта на видеото се увеличава многократно в рамките на дни или седмици. Допълнителни изледвания сочат, че, повече от половината хора, които са гледали видео онлайн предприемат следващи действия.