fbpx

ВИДЕО МАРКЕТИНГ

В тази статия ще се спрем на уеб видео маркетинг тенденциите, които трябва да се познават, за да бъде успешна уеб видео кампанията на даден бранд.

“Социална медиа” е онлайн медиа, която помага на интернет потребителите да влязат във връзка с брандове, да споделят съдържание, информация и мнение. Най-често използваният тип социална медиа е видеото, а с развититето на интернет технолгиите се развиват и новите маркетингови практики.

Социалното видео е сегмент на онлайн видеото, който позволява на потребителите свободно да изберат марките и брандовете, с които да си взаимодействат или чиито реклами да гледат, преди да направят покупка.

Видео маркетингУеб видео маркетингът цели да вдъхнови потребителя да избере даден бранд чрез вградени в самото видео функции, като коментиране, рейтиниг, ре-постване, споделяне и др. Вижте примери за уеб видео маркетинг продукции на http://www.youtube.com/user/videoinvolver

С увеличаващата се популярност на онлайн видео сайтовете, уеб видео магкетингът става все по-необходим за брандове, които искат да показват името и продуктите си. Но уеб видео маркетингът не е това, което беше – обикновеният рекламен спот и страничните банери вече се изместват от технологично напреднали интерактивни кампании и реклами, а възможностите за анализиране и таргетиране стават все по-големи.