fbpx

Рекламният клип на Volkswagen за новия модел Passat 2012, които ще бъде пуснат на пазара през есента тази година, отведе бранда и любимия на всички филм Star WarsTM в две от най-гледаните платформи – You Tube и Super Bowl.

Видеото е насочено към цялото семейство и е много забавно. В него един от най-емблематичните герои от Междузвездни войни, Дарт Вейдър, се появява, този път в ролята на малко момче, което, облечено с неговия костюм, се опитва да използва енергията на “Силата”, за да премести различни предмети от обичайните им места в дома. На този “сеанс” е “подложен” и новият VW Passat 2012 на родителите му. За изненада и радост на малчугана той успява да стартира новия семеен автомобил с помощта на “Силата”. В кадър се вижда как баща му тайно натиска дистанционното на автомобила, което обяснява, че “Силата” е в специален бутон за управление от разстояние, на ключовете на новия модел на VW.

Естествено за музикален фон на клипа е използван иконичния “Марш на Империята” (The Imperial Marsh) от оригиналната музика на Джон Уилям, написана специално за филма “Междузвездни войни”.

С този клип двата бранда, VW и Star WarsTM, използват приятен хумор, връщат спомените за легендарния филм и създават емоционална реклама.

По-интересното в случая е, че VW пренебрегнa традиционния подход за пазене на рекламите, които ще се излъчват по време на Super Bowl, в тайна и пусна клипа в You Tube няколко дни преди това…и постигна ефекта, който търсеше. Клипът стана вирусен онлайн, като четири часа преди старта на Super Bowl “VW&Star WarsTM” спотът достига 12 млн. гледания в You Tube, 10 000 коментара и 62 000 “лайквания”. Клипът стана и една от най-коментираните реклами в Twitter.

“Идеата беше да се създаде шум около новия модел на Volkswagen, преди официалната реклама да се завърти по време на Super Bowl и много преди реалното пускане на самия модел на пазара” – сподели пред New York Times Майк Шелдън, творчески директор в Deutch L.A., която е рекламна агенция на бранда за Америка.

След излъчването на рекламата по време на Super Bowl много хора споделят, че вече са я видели в You Tube преди мача. Това става допълнителен повод за дискусии и дава допълнителна стойност в социалната среда на бранда.