Онлайн ВидеоИмате ли представа, че еквивалента на 340 хиляди години се гледат всеки ден под формата на онлайн видео, според Social Times?

Онлайн видеото променя начина, по който гледаме телевизия. С новите технологични иновации за нас вече е лесно да гледаме чудесно HD качество видео на нашите компютри, смарт телефони и телевизори, свързани с Интернет. Ние отдавна вече не разчитаме само на телевизора. Хората по света са свързани в мрежата, все повече се информират от Интернет и по мнението на много специалисти онлайн видеото вече взема превес пред традиционните телевизии. То дава възможност на всеки да достигне аудитория от цял свят лесно, бързо и евтино.

Над 11 милиона видео реклами са били гледани през декември 2012 г.

Интересна е и статистиката на BBC  по време на Олимпийските игри в Лондон – 106 милиона преглеждания на видео материали, 62 милиона от тях са били за излъчванията на живо, а 9.5 милиона са били гледанията от мобилни телефони.

Българските компании, желаещи да представят видео продукция в глобалната мрежа, са изправени пред редица предизвикателства. От заснемане на мястото на събитието, обработката и конвертирането на видеото до стрийминг в реално време с излъчване към всички възможни екрани – компютър, таблет, телефон и телевизор.

С цел да предложат комплексен и ефективен подход за разрешаване на тези предизвикателства Еволинк и Видео Инволвър постигнаха споразумение за стратегическо сътрудничество за реализацията на онлайн видео проекти.

Видео Инволвър има богат опит в професионалното заснемане, монтиране и обработка на видео насочено към онлайн аудиторията. Еволинк осигурява нужното ниво на сигурност и надежност на видео излъчванията, стриминг към мобилни и стационарни потребители, отчет и анализ на аудиторията и редица инструменти за управление на видео съдържанието.

В добавка Еволинк и Видео Инволвър дават на българските компании редица инструменти за онлайн видео реклама, PPV и VoD решения.

Двете компани са изцяло фокусирани към решения за бизнеса в областта на отразяване на събития на живо и онлайн публикуване на корпоративни видео материали.

По думите на Светослав Христов (Председател на СД на Еволинк АД): „Възможностите за развитие на бизнес в Интернет чрез видео продукция са неизброими и ние сме още в зората на една нова технологична ера. Обединявайки усилия с Видео Инволвър ние вярваме, че можем да дадем много по-бърз и успешен старт за българския бизнес на световната сцена.“
За Еволинк:

ЕВОЛИНК АД е водеща българска телекомуникационна компания. Компанията предлага широк набор от решения, сред които: Виртуална частна мрежа, Интернет достъп, Колокация, cloud услуги, излъчване на видео съдържание в Интернет, консултантски услуги и други интегрирани информационни и комуникацинни решения. Повече за Еволинкwww.evolink.com. Повече за видео стрийминг услугите на компанията – www.cdn.bg

 

За Видео Инволвър:

Видео Инволвър ЕООД създава и разпространява висококачествено видео съдържание за интернет среда. Фирмата специализира във видео продукция и пост-продукция, видео оптимизация и разпространение сред желана демографска група в интернет, както и видео маркетинг и реклама. Повече за услугите Видео Инволвър на  http://www.videoinvolver.com
http://www.youtube.com/watch?v=8htwaiuwvvo