fbpx

Дерматолог д-р Денкова – Естетичните процедури са нещо като вододел между обикновената козметична процедура и пластичната хурургия. Ако една жена иска да отложи лифнинга, трябва да помисли по-рано за това. Да превентира кожата си, т.е. да прави малки неща за лицето си, но редовно. Като се започне от ранна възраст.

ДерматологВсяко момиче трябва да има ясна представа що е то хигиена на кожата. Говорим за тийнейджърките, които трябва да са запознати с особеностите на кожата на лицето си. Техните майки трябва да им обяснят как да се грижат за красотата си, с какво не бива да прекаляват и т.н. Ако те не могат да го направят, трябва да ги заведат на дерматолог, които да направи това. Защото едно момиче на 18-20 години няма нужда от крем за бръчки, а от хидратация.

Ако кожата е склонна към омазняване, момичето трябва да намалява чисто козметично секрецията. Както и редовно да се грижи за чистотата на кожата. Имам предвид измиване на лицето сутрин и вечер, както и посещаване на козметик или дерматолог веднъж месечно. Има момичета, които преминават безболезнено през периода на акнето, но и такива, при които е нужна специализирана помощ.

Ако трябва да обобщим казаното: между 20 и 30 години е важна хидратация. Дори да е мазна кожата, тя трябва да се хидратира. Защото отгоре остава суха, а отдолу натрупва себум. Създава се едно филмиране (запечатване) на кожата и дисбаланс.