fbpx

Видео Кампания

През март 2013 Adidas стартира своята глобална Видео кампания с ново и силно послание “Adidas is all in”. От маркетинговия отдел на бранда заявяват, че това е най-скъпата кампания, която някога компанията е правила, а целта е да се скъси дистаницията между Adidas и другия най-голям световен бранд за спортна екипировка, Nike. Кампанията е насочена към младежите на възраст 15-18 г. и включва 30 и 60 секунден TV клип, както и двуминутна версия за интернет, която за кратко време завладя онлайн пространството.

За пръв път в историята си Аdidas събира в един спот едновременно трите си суб-бранда – Adidas sport performance, Adidas originals и Adidas sport style. Режисьор на клипа е небезизвестният Ромен Гавра. За 120 секунди, на фона на новия саундтрак на групата Justice, ставаме свидетели на истински парад на звездите, сред които са световните футболни кумири Лионел Меси и Дейвид Бекъм, скейтбордистите Сайлъс Бъкстер -Нийл и Лем Вилемин, баскетболистът Дерик Ролс от Чикаго Булс, хип-хоп сензацията B.o.B., поп-иконата Кейти Пери и др., които олицетворяват духа, емоцията и стила на Аdidas.

В клипа няма конкретен продукт. Логото на компанията и добре известните на всички 3 лентички се появяват за кратко в края на спота. “Кампанията “Adidas is all in” е замислена като брандова и с нея бихме искали да покажем всичко, което чувстваме по отношение на спорта, музи-ката и модата”, споделя Брит Джорджсън, бранд директор на Adidas sport performans за Америка.

Ключовото внушение на клипа е СТРАСТ. Страст във всяко нещо, което правиш, давайки всичко от себе си. Видеото бе качено в You Tube в средата на март т. г. и за броени дни достига почти 2 мил. гледания. Вирусното разпространение на клипа и многобройните коментари на феновете доказаха, че за пореден път брандът успя да докосне емоционално сърцата на потребителите си.

Като допълнение към кампанията, Adidas активира своите Facebook фенове да качват снимки на любимите си спортисти. Най-предпочитаните сред тях ще бъдат включени в нов клип на Adidas, който ще бъде излъчен за първи път по време на церемонията на MTV кино наградите на 5-ти юни т.г.